Books‎ > ‎

Techniek van het jacht

Basiskennis
De cursus "Techniek van het jacht" heeft als doelstelling de pleziervaarder vertrouwd te maken met een zeil- of motorjacht in de passende terminologie.

De volgende punten worden behandeld : de beschrijving van de vaartuigen, de voornaamste jachttypen met hun tuigage en zeilen, het manoeuvreren met een zeil- of motorboot bij mooi of slecht weer, de soorten van ankers en hun gebruik, het afvaren en het meren, het dokken, het onderhouden en het overwinteren van pleziervaartuigen, enz.

Bepaalde punten zoals de stabiliteit van het jacht, het wippertoestel, de brandblusmiddelen, het reddingvlot, schiemanswerk, enz., stof die in het programma van jachtnavigator past, zullen in een afzonderlijk boekdeel voor gevorderden verschijnen.

De cursus voldoet aan de eisen die gesteld worden om met succes het examen van techniek te kunnen afleggen voor het bekomen van het brevet van jachtman.

Het boek werd oorspronkelijk in 1980 geschreven. Het zal nochtans vandaag de dag, als basiskennis, nog steeds kunnen worden gebruikt.
  • 170 paginas
  • Talrijke illustraties
  • Vragenlijst na elk hoofdstuk

Geschikt voor het examen van Jachtman

Koop de Online versie van deze cursus en krijg onmiddellijke toegang

Onmiddellijke toegang tot deze cursus slechts € 17,00